Let's get
moving

Hoe gaan we van start?

Dat bepaal jij! Wij kunnen alles voorzien: stijl, script, voice-over, sound design en natuurlijk ook de animatie. Heb je al een stijl voor ogen of een script liggen? Top! We kijken er samen naar.

Wij adviseren je de hele weg. Standaard beginnen we het proces door een stijl te kiezen en vast te stellen wat jouw boodschap precies is. Wij verwerken de kern van jouw boodschap tot een script. Hier wordt, indien gewenst, een gepaste voice-over bij gekozen. Zodra we zeker zijn van deze fase, gaat het project naar de tekentafel. Bij elke stap in de pipeline krijg je 1 keer de kans om feedback te geven op dat onderdeel. Is er daarna toch nog iets niet in orde, passen we dat tegen een meerprijs voor je aan. Om de productie compleet te maken wordt er geluid op maat onder de animatie gezet. Je kunt hier kiezen uit enkel muziek of ook geluidseffecten.

Wij gaan graag voor jou aan de slag!

Fintro - Keulemans

Tijdslijn

Frame by frame

Frame by frame animatie wordt ook wel traditionele animatie genoemd. Met een animatie in deze stijl wordt elk plaatje (ook wel frame) met de hand getekend. Dit zorgt ervoor dat het eindresultaat levendig aanvoelt.

  • Straalt karakter & creativiteit uit.
  • Leent zich goed voor complexe animatie waarin het beeld regelmatig overgaat in iets anders. De afbeelding verandert van vorm.

Vector

Vector animatie is gebaseerd op computer gegenereerde afbeeldingen. Hierdoor krijg je op elk formaat een strak resultaat.

  • Oogt overzichtelijk & zakelijk.
  • Geschikt voor simpele en duidelijke animatie waarin afbeeldingen zich verplaatsen over het beeld.
Shaded onion skinning png img

Een goed begin is het halve werk, daarom beginnen wij met een goed verhaal!

Nadat je een stijl hebt gekozen, bespreken we het script. We overlopen alle zaken om het concept rond te maken, denk maar aan de doelgroep en de tone of voice. Zo wordt de lengte van het eindproduct bepaald. Wij verwerken de kern van jouw boodschap tot een mooi en coherent verhaal: het script!

Glenn carstens peters npx X Wg Q33 ZQ unsplash

Nu je verhaal vast staat, heb je een verteller nodig om het te delen met de wereld. Wij vinden voor jou de perfecte match. We stellen een aantal unieke stemmen voor waar jij uit kunt kiezen. Hierna wordt het script ingesproken en is de pre-productie afgerond.

Is een voice-over altijd nodig? Nee, soms kan een verhaal beter met ondertiteling worden verteld, bijvoorbeeld wanneer de animatie op een stille locatie zal afgespeeld worden. Je project kan natuurlijk ook helemaal geen tekst bevatten. In dat geval slaan we deze stap van de pre-productie over.

Photo - Timeline

Na het afronden van de pre-productie gaat jouw project naar de tekentafel.

We maken een ‘storyboard’ waarin het script plaatje per plaatje wordt uitgetekend. De schetsen worden na goedkeuring omgezet in de gekozen stijl, dit is het ‘visual design’. Zie het voor je als een soort stripverhaal.

Bekijk onze cases
Photo - Timeline 3

Let’s get moving!

In deze fase brengen wij het design tot leven. Aan de hand van het visual design en de voice-over tekenen wij jouw verhaal uit. Dit doen wij met de hand, zo is elke animatie uniek.

We horen graag je mening, dus je ontvangt in deze fase een eerste versie van de video. Hierbij zit een stem, maar nog geen sounddesign. Na de nodige feedback passen we het project aan naar een definitieve versie en ronden de productie af.

Photo - Timeline 2

Om jouw project compleet te maken zetten we er ‘sound design’ onder. Zo wordt de video een levendig geheel. Onder sound design vallen de geluidseffecten en de muziek. Met geluidseffecten kun je de nadruk leggen op bepaalde bewegingen en momenten uit je video. De muziek zorgt uiteraard voor de algehele sfeer.

Het gevoel dat de video overbrengt, bepaal jij zelf. Of je nu een energiek filmpje wilt of liever een rustige wals. Wij assisteren je graag in het maken van de beste keuze.

Equipment for dj and musicians sound mixer 2021 08 26 16 59 54 utc

Ben je er klaar voor? Het is tijd jouw project de wereld in te sturen!

Om de doelgroep zo goed mogelijk te bereiken, maken we samen met jou een plan van aanpak. Haal het maximale uit je video en verhoog zo je naamsbekendheid en conversie.

DIT WIL IK
Photo - Timeline finish 1

Onze Motion Design cases

1

Contacteer ons