Wij zorgen voor uw online Applicatie

Bouwen een web applicatie die de wereld veranderdt

Efficiëntie op de werkvloer wordt mede bepaald door gebruiksvriendelijke software. We overlopen samen je bedrijfsprocessen en bepalen hierbij de behoeften voor het dagdagelijkse gebruik van je software. Deze applicatie doet exact wat je nodig hebt en we laten dit samen met de toekomstige noden van je onderneming groeien. Indien gewenst integreren we dit met bekende applicaties zoals oa. agenda’s, mailinglists, videotoepassingen, … .
Een naadloze integratie van je website in je nieuwe applicatie maken je werking zoveel eenvoudiger. We stemmen front-end en back-end volledig op elkaar af.

Webble-Up

Workflows

Wat is Agile?

Agile is eigenlijk en omgekeerde van Waterfall. Het is een nieuwere techniek waar je stages niet van toepassing zijn maar Sprints worden toegepast. Inplaats van deadlines te stellen per Stage bij waterfall, wordt er bij een sprint een periode van 1 tot 4 weken vast gezet waarin zoveel moegelijk moet gedaan worden aan de hand van taken die er zijn. hierdoor wordt er enorm geëngageerd naar Flexibitlteit toe waar je per sprint feedback krijgen van de Klant. Hoe groete het project hoe korter de sprints kunnen zijn en zo kan de klant nou meevolgen en/of bijsturen afhanklijk van de visie die de klant heeft.

Waarom Agile?

Als je een wazig beeld hebt van hoe he Eind project er precies uit ziet kan je gebruik maken van Agile. Agile staat toe om Flexibel met het development team om te gaan en Indien nodig bepaalde features in die klaar staan in de volgende sprint nog te wijzigen. Het nadeel is natuurlijk dan weer dat er geen 100% zekerheid is van wanneer het project klaar zal zijn sinds elke keer dat er iets wordt veranderd moet die getest worden en testen kost tijd.

Pros

 1. Flexibiliteit:
  Mits de aard hoe Agile werkt kan een item van de ene sprint naar de andere getrokken worden voor eventuele wijzigingen
 2. Testen:
  Testing gebeurt in dezelfde sprint. Bij elke sprint zou dus wat werkt altijd werken met als voorwaarde dat deze functie niet In de toekomst moet veranderen voor een Keuze van de Klant
 3. Klant:
  Door elke sprint aan de klant door te geven is de klant altijd op de hoogte van van de stand van zaken en kunnen er taken bijgestuurd worden indien nodig.

Cons

 1. De Start:
  Met Agile heb je geen strikt plan, Zeker niet in het begin. Als dit niet deftig wordt opgevolgd door zowel de klant als de Project lead kan er stress ontstaan met de Sprint Deadlines.
 2. Einde:
  De flexibiliteit kan ten kosten komen van volledige afwerk datum mits onverwachte bugs die kunnen toetreden als er op het einde nog nieuwe functie wordt toegevoegd in de laatste sprints van het project.
 3. Medewerking:
  Hoewel De projectmanager heel veel verantwoordelijkheid heeft bij agile wordt van de klant ook verwacht bij elke sprint de nodige feedback te geven. Als dit niet gebeurt kunnen er later in de development, als er dan toch veranderingen gebeuren, Bugs ontstaan of onverwachte Issues ontstaan die konden vermeden worden.

Wat is waterfall?

Waterfall is een oude maar effectieve manier om een Project te managen. Een project wordt opgedeeld in Stages waar telkens een hoop requirements die per stage moeten voldaan zijn voor het team naar de volgende Stage kan gaan. Bij waterfall wordt de verantwoordelijkheid dan ook telkens verschoven per Stage afhankelijk van wie welke stage gaat managen. Om fouten te voorkomen moet dus telkens de requirement van de vorige stage altijd afgehandeld zijn. Breekt er iets in de nieuwe stage ligt de verantwoordelijkheid dus niet bij de stage Lead.

Waarom Waterfall ?

Als je een Duidelijke visie hebt van hoe het product er moet uit zien zonder dat er veel gewijzigd wordt als development is gestart. Dan word waterfall pas intressant. Anders is Agile the way to go.

Pros

 1. Planning:
  Mits veel op voorhand wordt geplant kan er een zeer accurate Tijdschatting worden gemaakt en zo een Strakkere deadline geven worden.
 2. Verwachtingen:
  De klant weet exact wat er gebouwd wordt en kan weet ook een accurate deadline.
 3. Aansturing:
  Zowel als Projectmanager is er een duidelijke Visie en kunnen er duidelijke afspraken gemaakt worden.

Cons

 1. Geen afwijking:
  Mits er op voorhand al afspraken worden gemaakt is het moeilijk om af te wijken van het originele plan.
 2. Testing:
  Veel meer tijd wordt in testing gestoken sinds elke stage getest moet worden en in op het einde van het project moet er een grote testing gebeuren van elke verwachte Feature
 3. Evolutieloos:
  Eens de Development begonnen is kan de klant eigenlijk niet meer van gedachte gaan veranderen mits deze bugs kunnen opleveren.

Tijdslijn - Agile

Bij de planning plannen wij een Meeting met de klant om het project van start te kunnen laten gaan.

Deze meeting omvat de identificatie van zakelijke kansen in elk potentieel project en een schatting van de tijd en het werk dat nodig zal zijn om het project te voltooien.
Die informatie kan vervolgens worden gebruikt om projecten te prioriteren en te onderscheiden welke het waard zijn om na te streven op basis van de technische haalbaarheid.
Ook zal dede financiering vastgesteld worden en worden de initiële vereisten met de klant besproken.

Tijdens deze meeting zal er een keuze worden gemaakt of deze best in Agile of Waterfall gedaan wordt.

Pixelstudio low 4

De volgende stap is de Design fase.

Dit is meestal de langste fase omdat het grootste deel van het werk hier wordt uitgevoerd.

Onze developers zullen samenwerken met designers om alle productvereisten en feedback van klanten te combineren en het ontwerp hier wordt gemaakt in code om te giete.
Het doel is om tegen het einde van deze sprint een de functionaliteit-arm product te bouwen.

Bekijk onze cases
Photo- Timeline Design4

De derde stap in agile is Development.

Op dit moment gaat ons team de functionaliteiten inbouwen op basis van vereisten en continue feedback van de klant.

In de eerste paar strints wordt wel duidelijk verwacht dat de klant bepaalde functionaliteit in gedachte heeft dit vast staan, mits deze op een later tijdstip indien nodig, kunnen veranderen.
De infrastructuur van de code kunnen breken. Welliswaar moet hier eigenlijk het fundament gelegt worden tijdens de "Early Sprints" .

In de typische uitvoering van een agile sprint is de development fase 2 weken.

Bekijk onze cases
Photo - Timeline 8

Het product is bijna klaar voor de volgende release.

Maar eerst moet het team enkele tests uitvoeren om ervoor te zorgen dat de software volledig functioneel is.
Ons team zal het systeem testen om er dan voor te zorgen dat de code schoon is.

Als er dan toch mogelijke bugs of defecten worden gedetecteerd, zullen de ontwikkelaars deze oplossen.

Tab 2

De applicatie wordt vanaf dit punt volledig geïmplementeerd en beschikbaar gesteld aan de klant.
Dij deze de deploy fase.

Tijdens deze fase zal het team voortdurende ondersteuning bieden om het systeem soepel te laten werken en eventuele nieuwe bugs op te lossen.

Photo - timeline 1

Tijdens de review krijgen klanten toegang tot the back-end.

Hier krijgen de klanten een showcase van het product en zorgen wij er voor dat de klanten weten hoe ze de applicatie moeten gebruiken.
Na verloop van tijd kunnen nieuwe sprints plaatsvinden om het bestaande product te vernieuwen met upgrades en extra functies.

De Lancering van het product is gebeurt na de goedkeuring van de klant.

Hoewel dit niet wilt zeggen dat het agile verhaal hier stopt. Vanaf dit punt wordt de applicatie publiek gemaakt en staat deze live. daarnaast kan sprint kan na deze nog altijd plaatvinden maar enkel voor kleinere upgrades en functies. Uiteindelijk beslist de klant zelf wanneer hun product op de markt komt

DIT WIL IK
Photo - Timeline finish 1

Tijdslijn - Waterfall

Bij de planning plannen wij een Meeting met de klant om het project van start te kunnen laten gaan.

Deze meeting omvat de identificatie van zakelijke kansen in elk potentieel project en een schatting van de tijd en het werk dat nodig zal zijn om het project te voltooien.
Die informatie kan vervolgens worden gebruikt om projecten te prioriteren en te onderscheiden welke het waard zijn om na te streven op basis van de technische haalbaarheid.
Ook zal dede financiering vastgesteld worden en worden de initiële vereisten met de klant besproken.

Tijdens deze meeting zal er een keuze worden gemaakt of deze best in Agile of Waterfall gedaan wordt.

Photo - Timeline 9

De design fase is net als bij Agile de meest tijd rovend onderdeel van de sprint.

Onze developers zullen samenwerken met designers om alle productvereisten en feedback van klanten te combineren en het ontwerp hier wordt gemaakt in code om te gieten.
Het doel is om tegen het einde van deze sprint een de functionaliteit-arm product te bouwen.

Bekijk onze cases
Homepage content

Als het ontwerp klaar is, begint de technische implementatie.

In deze fase coderen de developers de applicaties op basis van projectvereisten en specificaties van de klant, waarbij ook enige tests en implementaties plaatsvinden. Als er in deze fase significante wijzigingen nodig zijn, kan dit betekenen dat we terug moeten naar de ontwerpfase moeten of dat we moeten overschakelen tot een Agile workflow.

Bekijk onze cases
Photo - Timeline 10

Voordat een product aan klanten kan worden vrijgegeven, moeten tests worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het product geen fouten bevat en dat aan alle vereisten is voldaan.
Hierdoor kunnen wij een goede gebruikerservaring van de klanten garanderen.

Tab 2

Tijdens deze fase zal het team voortdurende ondersteuning bieden om het systeem soepel te laten werken en eventuele nieuwe bugs op te lossen.

Photo - Timeline 4

Zodra de software op de markt is gebracht of is vrijgegeven aan klanten, begint de Maintenance, oftewel onderhoudsfase. Als er defecten worden gevonden zullen deze nog opgelost worden maar er worden vanaf dit punt geen nieuwe functionaliteiten toegevoegd..

DIT WIL IK
Photo - timeline 12

Onze Web applicatie cases

1

Contacteer ons