3 Redenen waarom je je best verifieert via Facebook

06 mrt. 2023

3 Redenen waarom je je best verifieert via Facebook

Meta Verified is de nieuwste dienst van Mark Zuckerberg. Het is een nieuwe abonnementsdienst voor Instagram als Facebook om een verificatiebadge te krijgen voor jouw pagina of profiel. Klinkt dit bekend in de oren? Facebook en Instagram gaan nu Twitter achterna.

Om gebruik te kunnen maken van deze verificatie moet je minstens 18 jaar zijn en een identiteitsbewijs kunnen voorleggen.


De dienst zou ongeveer een €11 kosten via web en €14 voor iOS en Android. Daarbij komen extra voordelen buiten de verificatiebatch. Zo krijgen gebruikers van Meta Verified toegang tot bijvoorbeeld klantenondersteuning.

De grote vraag blijft waarom klanten juist maandelijks zouden betalen om een batch en voordelen te krijgen. Wij sommen alvast de redenen op!

Facebookverified

1. Verificatie

Voorlopig kennen we deze verificatie alleen bij bekende personen die een blauwe batch bij hun naam hebben staan. Zo weten gebruikers dat dat de echte persoon is en geen vals account. Dankzij Meta Verified zouden nu ook bedrijven en makers van inhoud hiervan kunnen profiteren.

Jouw klanten weten nu met zekerheid dat jij betrouwbaar bent en dat ze jou zoeken. Niet langer de onzekerheid of ze wel de juiste Facebookpagina hebben aangeklikt en gecontacteerd.

2. Snellere groei

Een geverifieerd account zal een hoger aantal nieuwe volgers bereiken dan een account zonder batch. De batch die jij hebt, zorgt er namelijk voor dat gebruikers je sneller gaan vertrouwen en jouw merk gaan waarderen.

De geverifieerde accounts zullen ook beter kunnen inschatten wie hun concurrenten zijn, dit zal een boost geven om jouw naamsbekendheid te vergroten.

Facebookcustomersupport

3. Nieuwe functies en ondersteuning

Vooral via Instagram zullen geverifieerde gebruikers sneller nieuwe functies kunnen uittesten. Deze functies zijn nieuwe manieren om via jouw Instagram account inkomsten te genereren. Meta heeft verder nog niet gecommuniceerd wat deze functies zullen zijn.

Dankzij de dienst kunnen gebruikers genieten van een extra ondersteuning. Deze keer krijg je dan geen vervelende automatische antwoorden te zien. Je krijgt de hulp van een echt persoon dat je helpt bij problemen van je account.

Wat staat er te gebeuren?

Meta Verified is nog in volle productie en het wordt voorlopig uitgetest in Australië en Nieuw-Zeeland. Wanneer de landen worden uitgebreid is nog niet zeker! De verificatie is nog in een testfase om te zien hoe het gebruikt wordt, zo kunnen ze bekijken wat er eventueel nog kan worden toegevoegd. Het doel is voornamelijk dat gebruikers zich veiliger voelen wanneer ze een pagina of persoon contacteren.

Pixel Studio volgt de ontwikkelingen van nabij, je kan ons support team alvast contacteren om alle voorbereidingen in orde te brengen.

Hebben we je kunnen overtuigen om jouw account te laten verifiëren in de toekomst? Contacteer ons snel!

Bekijk onze andere blogs

1

Contacteer ons