Craft CMS

31 aug. 2022

Cms

Het wemelt van de Content Management Systemen op internet. Wordpress is wellicht de meest bekende, maar ook Joomla! en Drupal zijn grote namen. Logisch om gebruik te maken van één van deze drie als basis van onze websites, toch? Nou, nee dus.

Craft CMS heeft ons hart gestolen en als jij het zou kennen, zou dat bij jou ook zo zijn. Zin in een kennismaking?

Een Content Management Systeem (CMS) is tegenwoordig een standaard product bij een website. Ook wij leveren geen website meer zonder CMS. Je wilt toch in staat zijn om al je informatie zelf up to date te houden?

Een goed CMS maakt het jou, als beheerder van je eigen website, mogelijk om de teksten en afbeeldingen zelfstandig te plaatsen, aan te passen of toe te voegen. Je hebt zo veel vrijheid van handelen, zonder dat de werking van je website wordt aangetast.

Craft CMS is onze keuze

Goed, dat doen dus alle betrouwbare CMS-en. Waarom hebben wij dan gekozen voor Craft CMS, een bij het grote publiek nog vrij onbekend systeem? Omdat wij voor onze klanten nog veel meer vrijheid willen.

De vrijheid om een pagina binnen de website helemaal naar eigen smaak op te bouwen, bijvoorbeeld. En dan niet beperkt te worden tot een tekst en een foto. Maar tegelijkertijd de vormgeving van de site volledig overeind te houden. Hoe dat kan?

Pagebuilder

Door gebruikt te maken van PageBuilder. Hiermee heb je de mogelijkheid om iedere pagina op te bouwen uit blokken. Dat kan een tekstblok zijn, een afbeelding, maar ook een fotocarrousel, een tabel of een quote. Bij het ontwerpen en bouwen van je website worden de blokken door ons voorzien van een passend design en zo kun je daarna zelf je pagina inrichten zonder dat je rekening hoeft te houden met opmaak. Dat hebben wij al voor je gedaan.

Als je je website als meer ziet dan een statisch visitekaartje en zelf in staat wilt zijn om hem aan te vullen met aantrekkelijke nieuwe pagina's, dan bouwen we de PageBuilder in en maken deze speciaal voor je op maat.

Het systeem bewaart eerdere versies van inhoud. Je hebt altijd de mogelijkheid om terug te bladeren naar een vorige versie of om een eerdere versie te gebruiken in plaats van de laatste. Een foutje is dus zo hersteld. En ook handig: je ziet welke andere gebruikers aanpassingen hebben gedaan.

Makkelijk uploaden

Daar houden de mogelijkheden van Craft CMS niet op. Je hebt de mogelijkheid om de website up-to-date te houden door zelf de content te vernieuwen en aan te vullen. Het systeem vertelt je stap voor stap wat je waar moet invullen. Je kunt eenvoudige meerdere bestanden vanaf je bureaublad verslepen naar het CMS. En in het systeem zelf kun je alle bestanden onder verdelen in zelf in te richten submappen. Zo hou je een opgeruimde website waarin je precies kunt vinden wat je zoekt.


Assets index

Uitgebreid gebruikersbeheer

Bij grotere websites is het vaak wenselijk om meerdere rollen en rechten te hebben binnen het systeem. De website wordt bijvoorbeeld door meerdere redacteurs onderhouden, er is een beheerder en donateurs of leden hebben toegang tot afgeschermde gedeeltes van de site. De rechten van al deze gebruikers kunnen in Craft CMS helemaal specifiek bepaald worden. Het is mogelijk om bepaalde rollen wel of geen toegang te geven tot het CMS of bepaalde delen van de website. Het is zelf mogelijk om per account aan te geven in welke taal het CMS getoond moet worden.

Meertaligheid is troef

Craft CMS is helemaal ontwikkeld om een website in meerdere talen weer te kunnen geven. Wil je graag een Engelse versie hebben? Geen probleem. Wil je je website in het Nederlands, Engels, Duits en Frans op het web hebben? Dat kan. Per veld is door ons in te stellen of deze taalspecifiek moet zijn. Vervolgens is het voor jou als beheerder heel eenvoudig om in de backend de verschillende vertalingen in het systeem in te voeren.

Dat is allemaal mooi... maar nu wij!

Alle bovenstaande eigenschappen van Craft CMS maken het leven van jou als beheerder heel wat makkelijker. En dat is belangrijk, want jij bent degene die jouw website gaat onderhouden. Maar jij bent niet de enige die blij wordt van dit systeem. Wij ook!

Want bij het ontwerpen en ontwikkelen van een website die gebruik maakt van Craft, hebben wij de totale vrijheid. We hoeven ons niet te beperken tot het aanpassen van bestaande templates, zoals bij Wordpress, we kunnen iedere website helemaal vormgeven zoals dat nodig is. We leveren dus een echt unieke website op, die volledig in stijl is met je bedrijf of vereniging. Of daar helemaal vanaf wijkt, net wat je wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bovendien heeft Craft CMS grote technische voordelen. Het is een snel systeem, het is gemakkelijk te updaten, het is heel erg compleet en het is veilig. Een SEO tool behoort tot de standaard en er is zelfs de mogelijkheid om het syteem uit te breiden met een complete webshop.

Bekijk onze andere blogs

1

Contacteer ons