Waarom gebruiken wij Cloudflare?

31 aug. 2022

Cloudflare

Wat is Cloudflare?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar weet je niet waarom je Cloudflare zou gebruiken. Iedereen wil zo snel mogelijk van het internet gebruik kunnen maken. Bezoekers zullen daarom ook afhaken wanneer het te lang duurt voordat een website geladen is. Het kan zelf ook je positie in zoekmachines als Google kosten wanneer je een langzame en onveilige website hebt.

Daarom maken steeds meer websites gebruik van Cloudflare. het is namelijk dé oplossing voor boven genoemde problemen. In dit artikel leggen wij je uit wat het is en waarom je Cloudflare zou moeten gebruiken voor jouw website of webshop.

Cloudflare bied veel voordelen wanneer je het gebruikt als CDN voor je website. Het belangrijkste voordeel is dat je website een stuk sneller wordt. Ook ben je beveiligd tegen spammers en hackers, en kun je gratis gebruik maken van een beveiligde verbinding.

  • Snellere website

De belangrijkste reden om gebruik te maken van Cloudflare is toch misschien wel dat het zorgt voor een veel snellere website. Cloudflare past verschillende caching- en compressietechnieken toe wanneer bezoekers naar je website gaan.

  • HTTPS

Cloudflare zorgt voor een beveiligde HTTPS verbinding tussen de bezoeker van je website en de DNS-server. Gegevens die de bezoeker verstuurt via je website zijn dus altijd beveiligd tegen hackers die deze gegevens onderweg zouden kunnen stelen.

  • Beveiligd tegen hackers en spammers

Omdat Cloudflare eigenlijk een tussenpersoon tussen de bezoeker en de website is, kunnen ze ook zien wat er gebeurd en wie er je website wilt bezoeken. Door hun geavanceerde technieken, weten ze wanneer een bezoeker spam-opmerkingen plaatst of de website probeert te hacken. Voordat deze bezoeker de kans krijgt om dit te doen, wordt hij al geblokkeerd en verwijderd van de website.

Cloudflare gebruiken?

Zoals je hebt gelezen biedt Cloudflare belangrijke voordelen. Wanneer je op zoek bent naar een manier om de snelheid van je website te verbeteren, is het zeker aan te raden om gebruik te maken van Cloudflare. Een website met veel foto’s, bijvoorbeeld een webshop, heeft vaak veel tijd nodig om volledig te laden omdat het grote bestanden bevat. Cloudflare zou dit probleem kunnen verhelpen.

Websites die gevoelige informatie bevatten zijn altijd een prooi van hackers. Denk aan websites waar bezoekers kunnen inloggen of websites met een webshop. Met Cloudflare kun je je website of webshop gratis laten beveiligen tegen potentiële hackers.

Website sneller maken?

Wanneer je een snellere website wilt is Cloudflare ideaal. Toch kan het lastig zijn om het in te stellen. En wanneer je het eenmaal hebt ingesteld, kan je website nog steeds traag zijn. Er zijn namelijk meerdere factoren die bepalen hoe snel je website is.

Daarom is het in de meeste gevallen beter om je website door iemand anders sneller te laten maken. Pixel Studio heeft veel kennis op het gebied van websites en SEO, en weet dan ook precies hoe ze jouw website sneller kunnen maken.

Cloudflare1
Download

Bekijk onze andere blogs

1

Contacteer ons